Opis Projektu
Autor projektu: Bartosz Kostarczyk
Tematem przewodnim projektu jest opracowanie systemu podtrzymywania świeżości żywności, które będzie nieszkodliwe dla środowiska. Pomysł powstał po spostrzeżeniu, że duży procent żywności marnuje się podczas transportu oraz w domach. Stwierdziłem, że utrzymywanie pożywienia w temperaturze lodówki nie wystarcza, a pakowanie w plastik zagraża środowisku, dlatego zająłem się tą sprawą. System byłby pewnym urządzeniem, którego wielkość definiowałaby prędkość zmian atmosfery wewnątrz dowolnego szczelnego pojemnika podpiętego pod system. Planowane zastosowanie widzę w transporcie morskim oraz komercyjnym użytkowaniu.
Zespół
- dr. inż. Agnieszka Pałka – Wydział Przedsiębioroczści i Towaroznawstwa – Konsultacje i pomoc w realizacji projektu
Członkowie projektu:
- Bartek Kostarczyk – III LO w Gdyni – Autor projektu